Számtalan előnnyel jár klímával fűteni. Kezdjük azzal, hogy biztonságos. Ha klímával fűt, akkor biztos, hogy nem lesz az otthonában lakástűz, nem fog leégni otthona. Továbbá nem lehet otthonában szén-monoxid mérgezés sem. Semmi olyan nem tud történni a klímával, amely miatt élete munkája megsemmisülne, vagy családtagját érné tragédia.

Emellett rendkívül fontos tény az, hogy ezek a készülékek rendkívül költséghatékonyak. Mit jelent ez? Ma már a legtöbbnek „A” fölötti energiabesorolása van, az sem ritka, amikor A+++. Jelentős költségeket tudunk megtakarítani, ha jó energiabesorolású készüléket választunk. Egyes számítások szerint havonta akár pár ezer forintból is ki lehet hozni a fűtést klímával.

Előnye továbbá, hogy sokkal környezetbarátabb. A gázzal való fűtés fosszilis energiát használ el, míg a klíma akár megújuló energiaforrást is képes használni. A fosszilis tüzelőanyagoknak az égetése szennyezőanyagokat juttat a légkörbe, amely okozza az üvegházhatást, ami a globális felmelegedéshez vezet.

Előnye még, hogy ez egy kompakt készülék. Nyáron lehűti a lakást, télen felfűti, nincs szükség két készülékre. Továbbá a klíma a plafon közelben van, így sokkal szabadabb terünk van a bútorok rendezésében, hiszen nincs radiátor, amely falfelületeket foglalna el. 

Kategória: Klíma