A legtöbb esetben igaz a magyar közmondás, hogy olcsó húsnak híg a leve. Persze a ló másik oldalára sem érdemes átesni, felesleges tornaterem mérethez alakított klímát hálószobába betenni, még annak is, aki pingvineket tart otthon.

klíma ára – mint a legtöbb elektronikai termék esetében – alapvetően három tényezőtől függ:

1. A klíma ára és a gyártó „neve”

A neves gyártók a legtöbb esetben felárral dolgoznak, mondhatja aki csak az árakat nézi. De érdemes azt is figyelembe venni, hogy a neves gyártók akár 5 vagy 10 év garanciát is adnak a termékükre, míg a kevésbé nevesek csak 1-2 évet. Ezt azért tudják megtenni, mert a neves gyártók minőségi alkatrészekből, hosszútávra terveznek ellentétben a konkurenciával. Figyelembe véve tehát a magasabb árért cserébe kapott minőséget, mindenki eldöntheti, hogy a bizonytalan vagy a garantált minőséget szeretné hazavinni és éveken keresztül (!) nézni, használni.

2. A klíma ára és a teljesítménye

Neves vagy nevesincs gyártók egyaránt kínálnak különféle teljesítményű termékeket, különféle árakon. A helyes klímavásárlás alapfeltétele a gondos tervezés. Ez pedig azt jelenti, hogy felesleges – ugyanazt a gyártót feltételezve – a nagyobb teljesítményű berendezést megvásárolni, ami csak egy kicsivel kerül többe. Hiszen a tervezéskor pontosan eldőlt mire van szükség, minden e fölötti teljesítményért pénzt kiadni csak pénzkidobás.

3. A klíma ára és az extra funkciói

Megint csak a neves gyártókat kell megemlítsem, hiszen az ő termékeikben számos kiegészítő vagy extra funkció található. Ezek az olcsóbb termékekben nincsenek vagy minőségbeli kérdések merülhetnek fel. Az extra funkciók azért érdekesek, mert olyan tulajdonságokkal ruházhatják fel a klímát, ami lehetőséget adhat olyan helyeken is használatukra, ahol egyébként fel sem merülhet a kérdés.

Általában, ha megtehetjük és nyugodtan akarunk aludni, akkor a minőségi gyártók minőségi termékeit szoktuk javasolni. Nem csak kényelmi, de gazdasági szempontok alapján is, mert hosszú távon biztosan előnyösebb befektetés.

2021.01.31 – Bihar Klíma – Debrecen

Forrás: http://www.klimatippek.hu/klima-ara/

Kategóriák: Klíma