Miért van szükségem klímára? A kérdésre több válasz is lehetséges: komfort, kényelem, egészség, hatékonyság és gondoskodás.

klíma legfontosabb tulajdonsága, hogy biztosítsa a használók felé az elvárt komfortérzetet. Otthon, munkahelyen, de még az utazás közben is. Hiszen ma már jogosan elvárt komfortigény az autóban, tömegközlekedésben elhelyezett klíma, miért ne lehetne otthonunk is hasonlóan komfortos. A modern klímaberendezések hűteni és fűteni is tudnak, ráadásul rendkívül energia hatékonyan, ezáltal képesek szinte mindenki számára megadni azt a komfortot, ami a huszonegyedik század emberét megilleti.

A minőségi klímaberendezések további tulajdonsága, hogy egyszerűen kezelhetők. Sőt, képesek pl. automatikusan átváltani a hűtő és fűtő üzemmód között, biztosítva ezáltal azt a kényelmet, amit jogosan várhatunk el egy klímaberendezéstől. Használat közben nincs különösebb teendőnk, csak élvezni a klíma nyújtotta kényelem mindenfajta előnyét.

klíma egészséges jelzője sem véletlen. A jó klíma nagy előnyei közé tartozik, hogy nem csak a hűtő-fűtő alapfunkcióknak felel meg, hanem ezen túl mutat. A minőségi gyártók ma már azért versenyeznek, hogy melyikük tudja jobban megtisztítani a helyiség elhasznált levegőjét. Ezért aztán olyan megoldásokat találhatunk, ami a levegőből képes kiszűrni a baktériumokat, a polleneket vagy akár a kellemetlen szagokat. Ezen funkcióknak köszönhetően a klíma friss, tiszta és egészséges levegőre képes változtatni az elhasználtat, ami allergiások vagy gyermekek esetében nagyon fontos tulajdonság.

megfelelő klíma technika a munka hatékonyságát is jelentősen javítja. Egy irodában, üzletben vagy üzemben dolgozók közérzete nagymértékben függ a levegő hőmérsékletétől, illetve tisztaságától. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy az üzlethelyiségek klimatizálása a vásárlók közérzetére jó hatással van, ami növeli a vásárlási kedvet, ezáltal az értékesítés hatékonyságát is.

Gyerekszobák, óvodák, iskolák, kórházak, közintézmények klíma megoldásai nem feltétlenül a beruházónak jelentenek előnyt. Ezekben az esetekben a gondoskodás, a cél. A klíma által megtisztított és megfelelő hőmérsékleten tartott levegő segíthet megelőzni a fejlődő szervezetek különféle megbetegedéseit, illetve segíthet megkönnyíteni a rászorulók mindennapjait.

Bármelyik fenti cél is vezérli a klíma vásárlási szándékunkat, vásárlás előtt minden esetben érdemes szakemberrel konzultálni. Ehhez nyújt segítséget a klimatippek.hu.

Kategória: Klíma